Zimní tábor – Šajtava 2012

        Zimní tábor s názvem „Po stopách zimní královny“ se konal v době jarních prázdnin od 3.3. 2012 – 10. 3. 2012. Ale na jaro to kolem chaty Šajtava vůbec nevypadalo. Už příjezdová cesta naznačovala velkou vrstvu sněhu všude okolo.

V sobotu 3. března jsme se všichni sešli v 9 hodin u hasičárny a připravovali se na cestu. Lyží, pekáčů a dalšího vybavení byla obrovská kupa. V 10.30 jsme dorazili do Rychnova, kde na nás již čekali další hasičské sbory z Doudleb,  Záměle a Slatiny. Poté jsme  vyrazili dál. Pro Avie skončila cesta asi 2,5 km před chatou. Odtud byly děti a všechny věci přepraveny k chatě osobními auty.

K chatě, kde jsme byli ubytovaní, jsme museli vyšlápnout necelý 1 km. Veškeré lyžařské vybavení a bágly nám vyvezli sněžným skútrem. Na jídlo jsme sjížděli na pekáčích, lyžích nebo pěšky ke spodní chatě. Tam jsme se celý týden stravovali. Tyto cesty za jídlem jsme si moc užívali.

Počasí bylo nádherné. Celý týden nás zahřívalo sluníčko, pouze jeden den chumelilo. Proto byla hlavní činností zábava na svahu. Jako např. sjezd na lyžích, pekáčích nebo snowboardech. I zarputilý nelyžaři se po třech dnech naučili obstojně lyžovat.

Veškerý volný čas vyplňovaly různé hry, které vymýšlela Simča Cabalková, nebo se děti zabavily hrami, které  si dovezli z domova. Večer se mohly dívat na televizi, ale spíše odpočívaly po náročných dnech.  Předposlední den se konal karneval na sněhu. Všem to moc slušelo.

A jejich nadšení z pěkně stráveného týdne bylo veliké.

Mladí hasiči: František Fajgl, Štěpán Tobiška, Ondřej Bezdíček, Stanislav Čermák, Kamil Provazník, Přemek  Valášek, Vojtěch Praus, Michaela Fajglová,  Sára Kotyzová, Karolína Hovorková, Eliška Stárková.

Vedoucí: Simona Cabalková, Vendula Toběrná, Lukáš Cabalka, Oldřich Bezdíček

 

fotografie najdete na FB profilu Oldy Bezdíčka

Napsat komentář