Hasičský tábor Šajtava 2020

Od 1.2. – 8.2. 2020 jsme se zúčastnili hasičského tábora pořádaného SDH Doudleby nad Orlicí na chatě Šajtava ve Zdobnici.

Na tábor jsme odjeli v sobotu v 9.30 v této sestavě: vedoucí: Fajglová Veronika, Hynek Stanislav, děti: Fajglová Eliška, Čižinská Zuzana, Hanyková Natálie, Slívová Zuzana, Kotyzová Sára, Jarešová Nikola, Vojáček Adam.

Čekali jsme, že bude v této nadmořské výšce velká vrstva sněhu, ale bohužel. Všude zledovatělý povrch a na sjezdovce se značila tráva a krtičí hromádky. V neděli dopoledne jsem se museli přemístit na uměle zasněženou sjezdovku asi 3 km od naší chaty. Všichni si pěkně zalyžovali, až z toho někteří jedinci odpoledne a k večeru měli zvýšenou teplotu a bolesti hlavy. Silnější jedinci se večer zúčastnili 1. diskotéky. Ale po vydatném spánku se vše vyléčilo.

V pondělí celý den vydatně pršelo, takže jsme veškerý čas trávili na chatě a hráli jsme různé hry a odpočívali jsme.

Úterní probuzení bylo již veselejší, protože přes noc napadlo cca 6 cm sněhu. Dopoledne jsme vyrazili na procházku po okolí a po návratu jsme stavěli sněhuláky a pekáčovali jsme. Po obědě jsme hráli venku na sněhu míčové hry. Po setmění hry v herně.

Středa byla ještě lepší. Do rána napadlo dalších 10 cm. Majitelka chaty nam upravila sjezdovku rolbou. Během dopoledne jsme si malovali na táborová trička obrázky a odpoledne jsme vyrazili na svah. Večer jsme si opět zatančili na diskotéce.

Ve čtvrtek jsme jak dopoledne, tak i odpoledne lyžovali. Během odpoledne se už na sjezdovce objevovala tráva a hlína. Večer děti vyráběli lucerničky ze sklenic od přesnídávek. Dle své fantazie si je vybarvily a polepily.

Přáli jsme si další sníh. Naše prosby byly vyslyšeny a během noci napadly další 3 cm nového sněhu. V pátek po snídani jsme šli opět lyžovat, aby jsme si sněhu co nejvíce užili, jelikož venkovní teplota značila, že vrstva sněhu dlouho nevydrží. Lyžovali a pekáčovali jsme i po obědě. Kolem 15 hodiny dojel na chatu pán s Airbrush tetováním a každého účastníka vyzdobil vybranou „kérkou“. Večer se všichni zúčastnili závěrečné diskotéky.

V sobotu po snídani si děti sbalily své věci, uklidily pokoje a přestěhovaly se na dolní chatu do jídelny, kde se dívaly na pohádky. Vedoucí mezitím vše doklidili a naložili do aut. Po obědě jsme odjeli do svých domovů.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.